Nieuws

Anais wint met showbink

Heleen van Gogh on woensdag 16 maart 2016 09:04
Anaïs de Bondt uit Culemborg maakte een geweldige indruk op de jury met haar Super Wheemhoeve’s Marko. In de klasse B/C zetten de regerend Utrechtse kampioene en de goedgekeurde Welsh-hengst een hele goede proef neer, die met glans een gouden medaille opleverde.

Anaïs is pas elf jaar maar een zakenvrouw in de dop. Thuis runt ze samen met haar moeder het bedrijfje Anaïs Super pony’s. Jaarlijks worden jonge pony’s beleerd en verder opgeleid en vervolgens weer verkocht. Alleen Super Wheemhoeve’s Marko en Super Lutmars’ Milan mogen voorlopig blijven, zodat Anaïs zich ook verder kan ontwikkelen in de sport. Ze volgt lessen op haar rijvereniging De Voornruiters en krijgt thuis privéles van Saskia Plomp. “Ik was al heel trots, dat ik met twee pony’s naar het NK mocht en om dan te winnen is natuurlijk fantastisch. De fokkers van Marko, Alfred en Jans Askes uit Zweeloo heb ik net al aan de telefoon gehad en zij zijn ook super trots op hem. Marko gedroeg zich heel netjes in de proef. Soms denkt hij dat als hij muziek hoort, dat hij op een hengstenkeuring is en dan gaat hij extra showen, maar dat is in een proef niet zo handig. De middendraf en middengalop gingen heel goed, hij viel alleen een keer uit de galop, maar dat kon ik makkelijk herstellen. Vanmiddag moet ik nog een keer met Milan, natuurlijk ga ik heel erg mijn best doen en proberen te knallen, maar deze overwinning maakt mijn hele dag al goed. En net heeft ook nog het meisje gebeld die mijn oude pony Pip sinds een poosje onder het zadel heeft. Zij is vandaag op een Bixie-wedstrijd gestart en heeft gewonnen, dus hoe dan ook, dubbel feest!

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Pony's Dressuur klasse B cat. C, aangeboden door Lotto1. Anaïs de Bondt - Super Wheemhoeve's Marko (v. Griashall Kiwi) - Culemborg - 69,11%2. Noortje ten Cate - Macho (v. Pink Floyd) - Nijverdal - 67,44%3. Janneke Steenbergen - Hakoena Matata - Berlicum NB - 66,78%

Gemma Jansen

Blogs Parent Separator Nieuws
Author
Heleen van Gogh

Nieuws van de Lekzoomruiters