Nieuws

Goede prestaties op Jubileumconcours Culemborg

Heleen van Gogh on donderdag 20 augustus 2015 14:03
danks de matige weersvoorspellingen konden afgelopen weekend de meeste deelnemers aan het jubileumconcours van PSV de Lekzoomruiters droog en fijn rijden. Op het terrein van de familie Van Sterkenburg aan de Stokvisweg in Culemborg werd er in de verschillende takken van de paardensport fanatiek strijd geleverd.
Zaterdag verschenen de menners met hun aanspanningen in de baan.
De dressuurpaarden op het naastgelegen weiland keken weliswaar hun ogen uit naar alle wagentjes, maar wenden er al snel aan. Christina Brouwer reed ook mee op de door haar rijvereniging georganiseerde wedstrijd. In de eerste proef bleef haar Amigo onvoldoende bij de les, maar in de tweede liep hij heel fijn en dat resulteerde in een eerste prijs in de klasse ZZ-Licht met 217 punten. Clubgenote Greet van Zanten stelde op dezelfde wedstrijd een eigen fokproduct , Alinda II in de Z2 voor en werd hiermee een keer tweede met een winstpunt. Andrea Begthel is hard op weg naar de klasse Z met haar Didegeridoo. Dit duo eindigde namelijk een keer als tweede in de klasse M2 met 191 punten. In de L1 was er nog een derde plaats voor de Culemborgse Githa Marchal op Empire. De score voor deze combinatie bedroeg 199 punten.
De uit dezelfde plaats afkomstige Anaïs de Bondt zette op beide dagen meerdere pony's in en dat resulteerde in twee keer een eerste prijs in de L1/AB op de rug van Super Hero met 183 en 182 punten. In de B/C pakte ze een oranje lint met 198 punten in het zadel van Super Lutmars' Milan. De organiserende vereniging beschikt zelf ook over jong talent. Deze Evy Borgstijn won zaterdag beide Bixie B1-proeven met haar brave Cappuccino. Symona Ganzeman was niet alleen nauw betrokken bij de organisatie van de wedstrijd, maar vond ook nog tijd om haar Jetske Teatske in te spannen. Ze stuurde haar Friese merrie op een fijne manier door het L-vaardigheidsparcours en dit leverde een eerste prijs op. In het middagprogramma vond de kür op muziek plaats. In deze bijzondere rubriek werd de Thomas den Hartog-bokaal deze keer gewonnen door Liza de Rijk van SRJV Groenendaal met 71 % op haar pony Kingh's Beauty Ronaldo.

Blogs Parent Separator Nieuws
Author
Heleen van Gogh

Nieuws van de Lekzoomruiters